luni, 31 mai 2010

La Crap!




Am facut o iesire dupa un crapcean si surpriza de data asta l-am prins pe cel mare :D. In principiu nu am mers la pescuit neaparat ,am mers la o relaxare la casute la lacul Nistru si daca tot am fost acolo zic hai sa-mi arunc si betele in apa ,zis si facut. Am inceput sa pescuiesc in jur de 13:30 mi-am luat un bon pe juma de zi si am aruncat betele in apa... ba cu malai ba cu expandat si viermusi da.... nimic... pana pe la ora 18:00 ,cand bambina mi-am lovit puternic batu si surpiza am agatat ceva.... ceva destul de greu dar in final l-am scos destul de usor fara prea mari batai de cap. Am scos un crapcean de vreo 10 kg cea mai mare captura de anul asta de pe lacul nistru (asa mi s-a spus de catre nea` Viorel paznicul de acolo si de catre cei din jur) cea mai mare captura de altfel si a mea .L-am prins la malai din conserva din aia din magazin .Am pescuit si a 2 zi da nu am luat decat un crap cam la 1 kg!

luni, 17 mai 2010

Calendarul Pescarului!

Am gasit pe forumul pescarilor maramureseni un "calendar" cu lunile anului pt pescari si ma gandeam ca informatia ar fi folositoare pt toti pescari asa ca am postato mai jos :

IANUARIE
La copca se prind biban, stiuca, salau, babusca, ghibort, rosioara, platica, mai rar crap si caras. In apele neinghetate si pe vreme insorita, se pot prinde clean, mreana, oblet si scobar.
FEBRUARIE
In rauri, pe vreme insorita si mai calda, se prind clean, scobar, mreana, oblet. La copca, la fel ca si in ianuarie.
MARTIE
Pe masura dezghetarii apelor, pestii pasnici incep sa se hraneasca din ce in ce mai bine; la fel si rapitorii.
APRILIE
La inceputul lunii, rezultate din ce in ce mai bune la pestii pasnici: rosioara, babusca, crap, scobar, mreana. De asemenea, se prinde bine stiuca, dupa depunerea icrelor aceasta hranindu-se intens. Despre perioada de prohibitie pentru aceasta specienu putem sa facem nicio precizare, ministerele responsabile schimband in fiecare an aceasta reglementare. In a doua parte a lunii incepe prohibitia la toate speciile de pesti din apele naturale, colinare si de ses, cu exceptia Marii Negre.
MAI
In apele naturale, colinare si de ses, pescuitu este oprit la toate speciile de pesti (este perioada de depunere a icrelor). In apele de munte, pescuitul la pastrav indigen, fantanel, si coregon, se poate practica numai cu muste artificiale sau cu naluci. Continua prohibitia pentru lipan.
IUNIE
La munte, pescuitul este permis la toate speciile de salmonide. Lostrita si mihaltul sunt specii strict interzise. In a doua jumatate a lunii se deschide pescuitul si in apele naturale, colinare si de ses. Rezultate bune se obtin la pestii pasnici – crap, caras, platica, babusca, scobar, dar si la rapitori – stiuca, biban, salau, somn, avat.
IULIE
Pescuitul este deschis la toate speciile de pesti din apele de ses, colinare si de munte, cu exceptia celor strict protejate. Odata cu scaderea si limpezirea apelor, de bune rezultate pescuitul in Dunare la somn, avat, salau, crap. Pe masura cresterii temperaturii, comportamentul de hranire al pestilor se reduce, obtinandu-se rezultate bune numai in primele si ultimile ore ale zilei. In timpul caniculei, pestele trebuie cautat in zonele mai bine oxigenate: la confluente,“calugari” sau in zone unde exista izvoare subterane. Pescuitul marin da bune rezultate la guvide, pe diguri, sau la alte specii, din barca.
AUGUST
Pescuitul este permis pentru toate speciile de pesti din apele de ses, colinare si de munte. Pescuitul in Dunare da bune rezultate la crap, somn, avat, salau, mreana. La mare, spre sfarsitul lunii, incepe sa se prinde chefal.
SEPTEMBRIE
Pescuitul este permis pentru toate speciile de pesti din apele de ses. Este luna cu cele mai mari satisfactii. Se prind bine atat pestii pasnici, cat si rapitorii. La munte, incepand cu 15.09., pescuitul la pastrav indigen, fantanel si coregon este oprit, ramane deschis pescuitul la lipan. In mare, pescuitul la chefal este in toi.
OCTOMBRIE
Se obtin rezultate bune la pestii pasnici. Pe masura racirii apelor pestii rapitori se hranesc din ce in ce mai intens. La munte pescuitul este permis doar la lipan.
NOIEMBRIE
Se obtin rezultate tot mai slabe la majoritatea pestilor pasnici, cu exceptia obletului, babusteii, crapului si rosioarei. Pestii rapitori se prind foarte bine odata cu caderea bradisului. La munte, pescuitul este permis doar la lipan.
DECEMBRIE
Odata cu racirea accentuata a apelor, hranirea pestilor scade mult in intensitate sau inceteaza complet. Dupa inghetarea apelor, pescuitul la copca da bune rezultate la pestii rapitori (stiuca, biban, salau) si la pestii pasnici (babusca, rosioara). In apele de munte ramane deschis pescuitul la lipan (dintre salmonide), dar cu sanse foarte reduse de succes.

duminică, 2 mai 2010

Cicã "Go For Spinning" printre gunoaie!



Am dat o raita azi dupa o stiuca pe raul somes... ca ,din cate stiu la oscilanta la stiuca e voie in perioada asta si am zis ca mer o jumatate de ora sa daca tot eram in aproprierea raului somes sa incerc putin oscilanta si batul Cormoran Bull Fighter ,dar am ramas dezamagit.... nu de pestele care nu s-a aratat nici cum ci de numarul mare de "braconieri" pe care i-am gasit pe marginea raului cu cate 2 3 bete la fund la pluta...Chiar daca pescuitul altor specii de peste este interzis din cate stiu, ai voie la blincher dupa stiuca .Si m-a dezamagit inca, gunoaiele care le-am gasit pe marginea raului inafara de clasicile peturi de suc ,bere,apa minerala pe care tot "pescarii" le uita pe marginea raului, am mai gasit cauciucuri de tractor de masina carcase de frigider de masini de spalat tot felu de carpe si alte gunoaie.Oameni buni nu se poate asa ceva ,si ne miram ca nu mai avem peste in rauri si lacuri, e de necrezut cu fiecare an ce trece tot mai multe si mai multe gunoaie ca ti si scarba sa mai stai la pescuit in zona.Ma intreb ce e de facut in general cand merg la pescuit in locul in care stau adun toate mizeriile din jur si le dau foc.. nush cat e de ok nici arderea mizeriilor... dar....banuiesc ca e mai ok.Tot m-am gandit ce ar trebui sa faca fiecare pescar sau iubitor de natura ca sa diminuam poluarea asta?In primul rand fiecare pescar ar trebui sa nu mai lase mizerii... si zic eu sa curete putin locul unde sta la pescuit sa arda gunoaiele ...si in al 2 lea rand eu zic ca ar trebui stabilita o data si sa ne intalnim toti pescarii si sa curatam locurile de pescuit ...sa zic asa sa curatam barajul (malurile ma refer) sa mergem si la somes si la lapuse... ca in fond si la urma urmei poti sacrifica o zi de pescuit si sa curatam putin nu oameni buni? Bineninteles sunt eu pre "mic" cu blogul meu sa fac o schimbare pre putina lume citeste blogul si asa mai departe, dar ma intreb de ce nu au venit cu initiativa asta cei de la ajvps sa speram ca v-a veni odata si odata cineva cu initiativa asta la care voi fi extrem de dornic sa particip si voi incerca sa mai aduc niste oameni!