duminică, 17 martie 2013

Montura Crap : Fir de par reglabil !

Montura Crap : Fir de par reglabil !

marți, 5 martie 2013

Ponturi Pentru Crap !

1.Daca se poate incercati sa localizati pestii inainte de a alege un loc de pescuit ,alegerea locului de pescuit este unul din factorii principali pt o partida de pescuit reusita.
2. Folositi boiliesuri pe baza de faina de peste pe timp de vara/toamna  si pe timp de iarna/primavara incercati un 50/50 amestec de mancare pt pasari(seminte).
3.Adaugati destula sare impreuna cu nada in special la cea gatita ca ,canepa,porumb , fasole,neghina, naut mazare seminte.Crapului ii place mancarurile mai sarate. Ca o proportie adaugati o lingura de sare la 5 L de nada uscata , acestea enumerat sunt si niste ingrediente ieftine cand ai un buget redus pt pescuitul la crap. 
4. Incercati sa adaugati chilly in unele nade .Crapi se dau in vant dupa nadele puternic aromate ca proportie la 5 l de nada adaugati 2 linguri de chilly.
5.Daca momeala standard pt crap adica boiliesurile nu dau roade incearca viermusi. Ori pe inel pt viermusi sau intr`un saculet solubil il umpli cu viermusi sau il umpli cu niste nada uscata pe jumatate si jumatate cu viermusi sa-i dai un nor momelii, daca nu iti plac viermusi vii poti sa folosesti viermi morti si inghetati !
6.Cand apa este rece (iarna/primavara) faceti lansari mai dese si in locuri diferite incercand astfel sa aruncati montura cat mai aproape de crapi care in apa rece sunt mai lenesi si nu se plimba la fel de mult ca si in anotimpurile mai calduroase astfel ai mai putine sanse ca pestele sa inoate spre momeala ta . 

7.Folositi  mai multe dimensiuni de pelete sau particule in nada , asta il va induce in eroare pe peste si iti da optiunea sa folosesti diferite dimensiuni la carlige in functie de dimensiunea pestelui vizat.
8.Adauga o concentratie mare de vitamina C la momeala ta , pescarii profesionisti de crap amesteca nada cu suc de portocale decat cu apa din lac.Deasemnea poti incerca sa scufunzi boiliesurile  proaspete in suc de portocale pt ai da aroma aia distincta si un plus de zahar . 

9.Daca esti in ingrijorat ca o sa saturi pestii cu nada foloseste o nada pe baza de pesmet cu atractanti dar fara nada cu granulatie mare infelul asta o sa atragi pestii fara sa`i sature .
10.Daca poti stai departe de momeala rotunda ,prea multi crapi sunt prinsi la momeala rontunda, daca vrei sa fi diferit si sa-ti testezi maestria poti decupa momeala rotunda cu o foarfeca dandu`i o forma patratoasa(asta ne spune domnul care a facut aceste ponturi eu spun folositi momeala rotunda pt o partida reusita). 

11.In amestecul nadei incearca sa adaugi un complex de vitamine crapilor le place o alimentatie nutritiva
12.Daca pescuiesti intr`o locatie noua incarca sa folosesti o momeala viu colorata si ceva cu un atractan puternic. schimba doar daca stii ca sunt crapi in zona si nu ai nici o actiune . 

13.Incearca sa-i faci pe crapceni sa concureze pt nada in felul acesta lasa garda jos si sunt mai usor de prins(cum faci asta nu stiu )
14. In iarna incearca sa pescuieste pe zonele namoloase unde se termina zonele cu pietris.
15 Tot timpu incearca sa-ti camuflezi montura pt a se potrivi cu fundul lacului , inainte cu cateva zile de partida de pescuit poti incerca sa iei o monstro din fundul lacului cu o greutate si cu o ancora sau ceva si sa incerca sa-i dai monturi o culoare asemanatoare cu cea a terasamentului.
16.Tot timpul cand vrei sa pescuiesti la crapi mari foloseste nada si momeala de calitate. 

 17.Daca ai dat de un loc bun de unde prinzi crapi o sa vrei sa lansezi de fiecare data cam in acel loc de aia fa-ti un semn cu un marker pe fir si incearca sa arunci in locul respectiv.
18.In loc sa arunci resturie de nada sau momeala dupa o partida de pescuit mai bine dule acasa congeleazale si o sa le poti folosi la urmatoarea parida de pescuit multe din componentele nadei gen canepa, porumbul ,fasolea mazarea pot fi inghetate si refolosite chiar si viermusii
19. Cand vrei sa scoti carligul din gura unui crap acoperai ochi cu o carpa asta il va face sa nu se mai zbata asa puternic.
20.Incearca sa nu arunci prea multa nada de la inceputul partidei incearca sa folosesti metoda putin si de aminteste-ti ca nu mai poti sa scoti afara ceea ce ai aruncat deja.
21.cand nadesti cu racheta incearca sa nu o umpli prea tare ar putea afecta zborul rachetei si ai putea sa nadesti aiurea.
22.daca pescuiest intr`un loc sub presiune incearca sa nu adaugi prea multe culori tipatoare nadei, culorile tipatoare sperie adesea crapi mai timizi scoate pe interval culorile tipatoare doar atunci cand cele neutre dau gresi.
23.in apa rece scufunga carligul pt momeala in lichid cu arome nu foarte puternice deobicei acestea sun mai puternice  eliberand atractantul pe operioada mai lunga de timp.
24.Ca sa localizezi unde sunt pestii nu arunca toate botele la aceasi distanta arunca pe distante diferite pana incepi sa prinzi si atunci iti vei da seama in ce zona se afla bancul de pesti.
25.Semintele mici tin crapul pe patul de nada mai mult timp majoritate semintelo vor fi mai greu de gasit de crap si se va lupta mai mult sa le scoate din substrat si astfel va sta mai mult pe patul de nada ,oricum nu toate semintele te vor ajuta sa prinzi crap mare documenteaza-te inainte.
26.Daca vreu sa ai mai multe agataturi (capturi) poti incerca sa folosesti carlige nu foarte mari sa mergi pe cele cu dimensiuni mai mici cele mici fiind mai ascutite desi sunt mai slab vizibile si carligele ascutite prin mai multi crapi.
27. cand iti prepari nada foloseste sare gema decat sare de masa crapul e mai atras de acest timp de sare.
28.Nu urmarii tot timpul vantul pt localizarea crapilor nu tot timpu da rezultate apele mai putin adanci sunt mai putini afectate de vant si multi crapi mari  nu mai urmaresc vantul stiu ca pot fi periculos in urma altor partide de pescuit.
29.Tot timpu arunca niste nada/momeala in apa inainte sa-ti arunci montura cand nada va cadea in apa va speria crapi pt o perioada de timp , e mai bine sa sperii crapi cu nada decat cu o montura grea.
30.Daca in lacul in care pescuiesti pescari locali nadesc pt cateva zile la rand incearca sa nu stai in acelasi loc sa te mai plimbi, poate poti incerca sa arunci nada in zonele marginase ale laculul viziteaza adesea locurile astea si incearca sa-ti arunci montura acolo !

Sfarsit ! 
Tradus si adaptat de aici !!! CLICK 

Ponturi despre crap!

 Am gasit un site englez/american nu stiu exact unde spune niste ponturi pt pescuitul la crap am sa incerc sa traduc aceste ponturi si sa postez cate 1-2 ponturi pe zi. Aici gasiti siteul !

Crãpcean De la Maestrul Raul !





sâmbătă, 2 martie 2013

Are balta peste ?!

S-a populat Balta Doua Veverite conform emm in jur de aproape 2 tone de crap si amur ma intreb ca to fi bonu ,este si bon de noapte mi-o placut balta mai tot timpu nu era cea mai cea da era ok acum sunt curios cand se deschide pescuitul si cat o sa fie bonul ! Click aici pt video !