luni, 30 martie 2015

Populare Raul Somes 2015

Conform Laviniei Ghedan s-a populat raul somes cu 2 tone de crap pe zona Maramures si Satu mare de catre asociatia Vidra pe aceasta cale tot ii felicit pe cei aflati in cauza si le doresc cat mai multe astfel de populari si mai sper inca sa prind si eu un crap pe raul Somes,
                                 







Fire Intinse !!!

duminică, 29 martie 2015

Sacalaseni 29 martie 2015 Frig si Vant Lanseta Rezista!

    Am iesit duminica  pe Sacalaseni Jud Maramures  balta filialei AJVPS o vreme foarte urata cu un vant rece patrunzator.In ciuda vremii nasoale totusi capturi au fost dintre cele mai notabile niste carasi spre 1 kg si vreo 2 ciortani la fel si un crapcean de 1 kg jum prins de Andrei eu si Sabau am prins ciortani sub 1 kg  si niste carasi frumosi in total pot sa zic ca 10 - 15 de caciula.
   Am folosit o nada ungureasca pe baza de viermusi nu am mai folosit-o pana acum, impreuna cu un ice mix nada pentru anotimpul rece .Crapul cel mare a intrat la pelete de halibut pe fir de par iar unul mai mic la boiles home made cu aroma de piper negru, carasii la rama,viermi expandat de usturoi,miere si capsuna fie intepati fie pe fir de par.
     Tinand cont de vremea nasoala a fost o partida frumoasa mai ales dupa ora 16 :00 cand vantul a incetat sa bata si prezentarile au sporit . Am eliberat toti pestii printre capturi a fost si o regina beltii si niste carasei de 10 grame :).
                                         Fire intinse si mai eliberati si voi cate un peste !






duminică, 15 martie 2015

Duminica Pe Costin !

    Am iesit duminica 15 martie pe Balta Costin desi era vreme urata de 2 3 zile ploaie ,frig, ceata. De dimineata buna am fost pe balta cu nade momeli etc , pe partea noastra de balta crapi au lipsit in schimb am prins niste carasi frumosi , burtosi .Ca nada am folosit un mix pentru apa rece cu ttx , seminte de canar fierte si niste zeama de porumb,iar mai tarziu niste peleti pe baza de faina de peste, ca momeli am avut de toate de la larve de libelula,rame, viermi, porumbi si expandati de tot felu , peleti.
    Nu stiu de ce crapi au lipsit de pe zona probabil timpul rece , sau popularea recenta i-au mutat intr-o zona cu apa mai adanca unde erau 3 pescari fiecare avand 4 5 bucati de crapi prinsi la rama sau la malai iar un coleg pescar a prins un crapcean de 8 kg 300 frumoasa captura.
    Fir intins !







vineri, 13 martie 2015

Populare balta Costin 11 martie 2015 !

     Domnul Ionel Costin tocmai a populat balta care-i poarta numele cu 830 de kg de crap indigen oglinda si amur cu greutati cuprinse intr 1.5 si 7 kg / exemplar, fapt care ma bucura nespus pentru ca am fost satisfacut oricum dupa fiecare partida de pescuit pe aceasta balta, dupa cum se poate observa in postarile anterioare capturi au fost mai tot timpul pe aceasta frumoasa balta.
     Pentru cei care nu stiu, balta Costin se afla in spatele beltii 2 veverite din localitatea Lapusel(Maramures).
    Daca nu s-a modificat nimic tarifele sunt 50 de lei cu retinere 3kg de peste 2 lansete  sau 30 de lei C&R
       Din cele spuse de proprietarul balti domnul Costin populari se vor face periodic in functie de cantitate de peste existenta in balta ,si anul acesta ca in fiecare an vor fi organizate concursuri pe balta cand voi avea mai multe detalii cu data acestora am sa va tin la curent.
                                                                                           Fir intins si ne vedem pe balta!!!



joi, 12 martie 2015

Cupa Nord Crap 2015 !

Cupa Nord Crap se va tine pe Balta Adrian in judetul Satu Mare mai multe detalii click ====> aici !

marți, 10 martie 2015

Cea mai scumpã lansetã de pescuit din lume costa 10 500 $

Am gasit cred, cea mai scumpa lansetã de pescuit din lume facuta de bine cunoscuta firma japoneza Daiwa.
Nu este o oare care bota de pescuit este facuta la comanda doar pentru oamenii cu buzunare adanci la pretul de 10 500 $ nu si-o poate permite orisicine .Aceasta lanseta se numeste Mugen Shiipou Ishidai.
Acest obiect de lux este facut din materiale destul de rare si de scumpe cum ar fi :

  •  manerul este din piele de pisica de mare cum erau facute si sabiile japoneze
  • este acoperita cu un lac special numit Shikki
  • sistemul de prindere al mulinetei este din aur de 18 carate
  • capatul de jos este dintr-un lemn rar Yaku Cedar
  • numele viitorului posesor va fi scris tot cu aur de 18 carate 
  • carcasa de transport din lemn de Pawlonia
Pe langa cele mentionate mai contine cateva chestii pe care nu am reusit sa le traduc.
Sunt foarte curios daca este si eficace aceasta lansetã chiar ii rog pe cei de la Daiwa sa-mi dea una sa-i fac o proba.

miercuri, 4 martie 2015

Balta TuruLung 2015!

   Balta TuruLung in 2015 continua sa uimeasca si sa satisfaca nevoile pescarilor care o frecventeaza.
  De cate ori am fost pe aceasta balta am fost placut surprins de capturi si de pamantul aferent lacului care a fost tot timpu curat si ingrijit.
   O data cu noul an balta a venit si ea cu noutatile ei incepand de la taxa de pescuit,de la modificarile "geografice", popularile cu peste si nu numai.
   Din cele citite pe siteul lacului , s-au construit noi anexe, s-au eliminat insulele (mie imi erau dragi) s-a decolmatat lacul in totalitate nivelul si calitatea apei s-a imbunatatit asta fiind un lucru extrem de bun pentru a avea capturi reusite , s-a marit locul de campare si s-a si repopulat balta grozav si anume :

  • caras de la 700 gram la 2kg
  • crap 2kg la 4kg 
  • amur 2kg la 4kg 
   In urma cu scurt timp balta a mai fost populata cu stiuca somn si salau.
 Balta se va deschide din 13 martie .
   De acum inainte taxa de pescuit va fi de 35 de ron 12 ore zi sau noapte 2 lansete la fund si una la pluta taxa nu include retinere de peste , pestele va fi taxat in felul urmator caras/platica 10 ron kg, crap/amur 12 ron kg, somn 25 ron kg.
    De mentionat ca taxa de noapte se va aplica doar clientilor fideli si civilizati care au 10 partide fara incidente si care pot opta pt un card de fidelitate cu care pot pescui pe noapte cei care vor sa aplice pentru cardul de fidelitate si indeplinesc criiteriile sa trimita un mail care sa contina numele si o fotografie aici :  siluris75@yahoo.com !

duminică, 1 martie 2015

Prima iesire pe 2015 ! Primele capturi din 2015 ! 28 februarie

    Am facut si prima iesire in acest an , pe balta Costin din localitatea Lapusel, impreuna cu prietenii mei Rakasz si Sabau ! 
   Am ajuns pe balta in jurul ore 13:00 intr-o jumatate de ore eram deja cu betele in apa si la scurt timp am avut prima captura un carasel.Momeala folosita a for larva de libelula si minunata rama eu am prins 2 crapi si vreo 10 carasi toti la larve de libelula crapi pana intr`un kg, colegii mei au avut prezentari la rama si anume 2 crapi Rakasz si 3 crapi Sabau nada folosita a fost una pt anotimpul rece amestecata cu putin ttx si niste nada de larve de libelula de la Nasi .
   Per total a fost o partida reusita ! Fir





intins !