miercuri, 16 ianuarie 2013

Pescuitul primavara !

     Nu mai am rabdare vreau sa fac prima iesire la un peste pe anul acesta si temperaturile ridicate de azi m-au facut sa scriu aceasta postare .
     Vine primavara se topeste zapada ,soare timp frumos o iesire la un pescuit merge struna, sper sa vina primavara cat mai repede , sper ca aceasta postare sa incurajeze soarele sa iasa .
    Dupa parerea mea in primele zile de primavara raurile nu sunt o solutie buna pt o partida de pescuit reusita cat de cat pt ca sunt umflate de ploile dinainte si de zapada ce s-a topit pe langa ca sunt involburate si murdare mai aduc si tot felu de busteni si crengi chiar gunoaie gen masina de spalat (intamplare adevarata).
   Deci daca raurile nu sunt o solutie prea buna , oricum intra prohibitia pe ele destul de repede cam pe la inceputul lunii aprilie mi se pare si tine pana prin iunie daca nu ma insel se schimba de la an la an mi se pare, ne raman beltile de pescuit fie ele particulare sau amenajate de AJVPS ultimele mentionate nu sunt prea de hazna drept sa fiu nu stiu o balta de la AJVPS pe care sa pot sa o laud nu stiu daca anul acesta barajul de la Firiza apartine de ei sau nu , desi permisul eliberat de ei este destul de costisitor nu prea fac o treaba buna.
   Beltile de la noi din zona care sunt destul de ok ar fi Balta Mircea din remetea din ce am auzit ca anult trecut nu am fost la pescuit acolo, Balta Costin si momentan nu mai imi vine nici una in minte ...ar mai fi Lacul Nistru doar ca acolo sunt zile bune mai rare cei drept si zile rele mai dese .
  Ca montura daca ar fi sa merg la pescuit la fund as alege una cu momitor mic si carlige nu prea mari si montura fir de par... pt crap si caras de ce nu, carlige mai mici pt ca pestii sunt inca amortiti dupa iarna si se misca putin mai greu asta e o parere a mea si din experienta mea cu monturi de genu am avut cele mai bune rezultate pe timp mai rece .
  Ca si momeala as folosi expandat de miere si cu viermusi sau cu porumb tinut in palinca asta pt crap ,caras, amur. Daca ar fi sa ma duc la rapitor as folosi o pluta mare si un carlig cu tija mai lunga pt salau cu pestisor.Pt pestii pasnici as folosii o nada care sa nu fie prea dulce cred ca da mai bune rezultate pe vremea asta decat cele dulci.
 Nu mai ramane decat sa vina primavara sa fac prima iesire si sa vedem ce se intampla !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu