Am gasit
aici o reteta de scobar care pare interesanta si anume :
Pentru preparare iti trebuie:
- 2 foi de dafin
- 1 buc. lamaie
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 varf sare
- 2 ceasca suc de rosii
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 peste scobar mai mare
- 1 buc. ceapa mare
- 100 ml vin
Mod de preparare:
Pestele curãtat si spãlat se prajeste pe jumãtate, in uleiul ramas se prajeste si ceapa taiata nu foarte marunt , se stinge cu sucul de rosii si vinul se adauga lamaia taiata felii si curatata de coaja si de pielita aia alba care ii amãruie si adauga si pestele, foile de dafin un sfert de litru de apa si piper, dupa preferinte se pot adauga si masline eu zic ca nu . Se da totul la cupotr pt aproximativ 30 de minute se mai poate adauga si usturoi care merge bine cu pestele dupa parerea mea .Dupa ce se scoate din cuptor se sareaza dupa gust , se poate servi cu mamaliguta !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu