luni, 10 august 2015

Mecanica Nadei ! ( Partea I )

       Mecanica nadei se refera la felul cum "lucreaza " nada in apa . As putea spune ca reprezinta 70% din factorul care favorizeaza capturarea pestelui vizat.
      Cand ne pregatim sa facem nada trebuie sa tinem cont de stilul de pescuit, de pestele vizat si pe ce punem nada daca , folosim momitor cosulet sau method feeder, uni ar zice ca si de distanta la care vrem sa pescuim insa eu am alta parere.
      Asadar daca urmarim caras sau obleti chiar si crapi ar trebui dupa parerea mea sa facem o nada aerata ,fina care sa lase un nor in apa .Daca folosim un method feeder cu momeala ingropata atunci nada trebuie sa fie mai colanta sa nu se sparga la impactul cu apa .
      Cand incepem sa pregatim nada , umectarea acesteia este cea mai importanta , se face o prima umectare de preferat cu un pulverizator se lasa putin "sa traga apa " iar dupa aceea se face a 2 umectare  dupa care urmeaza sitarea nadei. Unii pescari spun ca a 2 umectare se face dupa 20 - 30 de minute ba poate chiar o ora eu zic ca situatia este relativa si foarte multi factori intervin cum ar fi tipul nadei temperatura de afara etc. Deci cel mai bine ii sa o treci printre degete si iti dai seama daca-i umeda sau nu.
     
Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este pestele vizat, trebuie sa stim foarte bine unde se hraneste respectiva specie , pentru ca degeaba o sa cautam carasi in vad intre pietre, locul unde sta mreana, carasii ii vom gasi cel mai adesea in locurile nisipoase unde apa nu este foarte rapida ma refer in situatia in care pescuim pe rau.
Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu